Termeni & Condiții

Termeni & Condiții

TERMENI ȘI CONDIȚII


Site-ul www.SCARABEU.ro, numit în continuare SCARABEU.ro, este proprietatea S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l., cu sediul în str. Liviu Rebreanu nr. 9, București, cod poştal 031773, înregistrată la Registrul Comerţului sub numărul J40/2112/2005, CUI 17201637, titulară a contului nr. RO35BTRL04101202814413XX deschis la Banca Transilvania, numită în continuare S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l.

Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor şi condiţiilor de mai jos. S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. îşi asumă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare. Cea mai recentă versiune poate fi găsită accesând această pagină, numită "Termeni şi condiţii".

S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul SCARABEU.ro şi nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parţial sau integral site-ul, de a reproduce parţial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l.

Dreptul de a crea o legătură web-link către SCARABEU.ro este limitat, neexclusiv şi revocabil, şi este acordat atât timp cât nu aduce neajunsuri de orice fel pentru S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. sau oricăruia dintre partenerii noştri, numai după obţinerea în scris sau prin e-mail a acordului nostru.


1. DREPTURI DE AUTOR

Întregul conţinut al site-ului SCARABEU.ro - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, e-mail-uri, scripturi, programe şi alte date - este proprietatea S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. şi a furnizorilor săi şi este apărat de Legea pentru protecţia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) şi de legile privind proprietatea intelectuală şi industrială. Folosirea fără acordul scris al S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. a oricărora din elementele enumerate mai sus se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare. Se permite folosirea site-ului SCARABEU.ro numai în limitele menţionate în prezentul document.

În cazul în care suspectaţi că unul sau mai multe din materialele de pe site-ul www.scarabeu.ro încalcă legea drepturilor de autor, vă rugăm să sesizaţi acest lucru prin trimiterea unui e-mail la adresa: contact@scarabeu.ro


2. PRODUSELE ȘI SERVICIILE OFERITE

S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. îşi rezervă dreptul de a-şi selecta clienţii. Produsele comercializate prin intermediul SCARABEU.ro sunt noi şi în momentul livrării sunt însoţite de factură fiscală, conform legislaţiei în vigoare. Produsele şi serviciile sunt oferite în condiţiile respectării prevederilor prezentului document şi în limita stocului disponibil. Din acest motiv S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. îşi rezervă dreptul de a nu onora o anumită comandă în cazul în care respectivul produs nu se mai regăseşte în oferta curentă a producătorului.

S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. nu este plătitoare de TVA. Preţurile prezentate pe site nu conțin TVA și nu includ costurile de livrare, în afara cazului în care transportul gratuit se specifică în mod expres pe site. Preţul de achiziţie tipărit pe factură va fi acelaşi cu cel stabilit de consultantul de vânzări S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. în momentul confirmării comenzii ca fiind comandă fermă.

Foarte rar unele produse pot avea pe site preţuri greşite, stabilite în mod eronat de către aplicaţia noastră informatică. În aceste condiţii, întotdeauna se consideră preţ final cel acceptat de către client în cadrul discuţiilor purtate cu consultanţii de vânzări ai S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l.

S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. nu oferă nicio garanţie, în mod expres, nici implicit, în ceea ce priveşte inclusiv, dar fără limitare la, funcţionarea acestui site, informaţia, corectitudinea descrierilor, actualizarea conţinutului, produsele de pe site precum şi potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord în mod expres că folosirea acestui site şi cumpărarea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc. Imaginile publicate pe site sunt cu strict cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate în orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.).

Informaţiile care prezintă un produs pe site (descrierile produselor, specificaţii tehnice, imagini, simboluri) au caracter strict orientativ. S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. îşi rezervă dreptul de a modifica descrierile şi specficaţiile produselor fără o notificare prealabilă.


3. PLATA PRODUSELOR

Plata produselor comandate pe site-ul SCARABEU.ro conform acestor "Termeni şi condiţii" se poate efectua ramburs (la primirea coletului), prin card bancar sau prin transfer bancar.

S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. îşi rezervă dreptul de a solicita plata unui avans de 50% din valoarea comenzii, pentru comenzile a căror valoare depăşeşte 1000 de lei şi, de asemenea, pentru produsele executate pe comandă specială, după specificațiile clientului. După plata avansului, S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. va emite o factură fiscală de avans. Neplata avansului duce automat la anularea comenzii şi, implicit, a contractului. Prin plata avansului, contractul intră în vigoare şi Clientul acceptă aceşti termeni şi condiții.

Plata produselor se poate realiza ramburs la curier, în cazul produselor a căror valoare nu depășește 10.000lei (pentru persoane fizice) sau 5.000lei (pentru persoane juridice), direct online pe site prin intermediul aplicației securizate a procesatorului MobilPay sau prin ordin de plată în contul nr. RO35BTRL04101202814413XX deschis la Banca Transilvania. Dovada plăţii trebuie trimisă către S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. la adresa de e-mail: contact@scarabeu.ro.


4. LIVRAREA PRODUSELOR

Livrarea produselor se va face prin curier oriunde în ţară. S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. îşi rezervă dreptul de a confirma comenzile înainte de onorarea lor prin contactarea clienţilor. Costurile de expediere vor fi comunicate clienţilor înainte de livrarea produselor comandate.

În cazul în care clientul nu este găsit la adresa menţionată, în intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni încă o dată după ce reuşeşte să ia contact cu acesta, după care comanda va fi anulată şi produsul returnat la sediu, clientul urmând să suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

Recepţia produselor reprezintă acceptul clientului că produsele au ajuns în stare bună şi corespund cantitativ şi calitativ cu ceea ce s-a comandat. Recepţia este facută în momentul semnării documentelor fiscale legale ce însoţesc coletul, prin deschiderea coletului de transport. Factura constituie contract de vânzare/cumpărare conform legislaţiei româneşti în vigoare. Clientul îşi exprimă acordul explicit la semnarea facturii cu privire la faptul că a primit produsele care sunt conforme cu comanda şi cu nevoile acestuia.

S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. îşi rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale produselor comandate dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente de S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. care includ: greve, acte de terorism, incendii, explozii, acţiuni guvernamentale, inundaţii, proteste, tulburări civile sau alte impedimente de forţă majoră conform uzanţelor legii româneşti.

Cu excepția cazului în care este agreat diferit de către S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. şi client, S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. se descarcă de riscurile şi responsabilităţile asociate cu produsele comadate de client în momentul predării acestora către societatea de curierat intern cu care S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. colaborează sau către reprezentantul clientului. S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. va asigura ambalarea corespunzătoare a produselor comandate de către client şi va asigura transmiterea documentelor însoţitoare.

Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. faţă de orice client în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzatoare este valoarea sumei încasate de S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. de la client.


5. PROMOȚII ȘI CONCURSURI

S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. stabileşte regulamentele promoţiilor şi ale concursurilor pe care le organizează. Aceste regulamente sunt aduse la cunoştinţa eventualilor participanţi prin intermediul site-ului propriu, a paginii de Facebook sau a blog-ului Scarabeu. De aceste promoţii beneficiază doar comenzile care respectă întocmai regulile afişate pe site. De asemenea, promoţiile se aplică doar comenzilor care sunt înregistrate de către companie în perioada de timp specificată în regulament şi în care promoţia este validă şi numai în limita stocului disponibil. Nu garantăm disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promoţie şi o putem întrerupe sau anula în orice moment fără nicio notificare prealabilă.


6. GARANȚIA PRODUSELOR

S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. asigură și garantează conformitatea bunurilor achiziționate precum și eventualele vicii ascunse. S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. se angajează să livreze produsul conform cu descrierea din cadrul site-ului SCARABEU.ro.

Răspunderea S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. este angajată dacă lipsa de conformitate a produsului apare într-un termen de 2 ani calculat de la data livrării și dacă Clientul informează SCARABEU.ro despre apariția lipsei de conformitate în termen de 15 zile de la data la care a constatat-o. În cazul în care la livrare se constată o lipsă de conformitate a unui produs din factură, Clientul are dreptul de a cere repararea într-o perioadă rezonabilă sau înlocuirea produsului. Dacă aceste operații nu sunt posibile, Clientul are dreptul de a cere să beneficieze de o reducere corespunzătoare a prețului sau de rezoluțiunea contractului, în acord cu legea nr. 449/2003 completată de OUG nr. 174/2008.

S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. nu își asumă nicio răspundere pentru execuția și consecințele serviciilor de manipulare, transport, montaj și instalare executate de terți, atunci când produsul a fost deteriorat sau nu au fost respectate instrucțiunile producătorului. S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. nu își asumă nicio răspundere privind consecințele pe care le-ar avea utilizarea sau întreținerea greșită a produselor, cauzate de nerespectarea instrucțiunilor producătorului. Nu se consideră a fi lipsă de conformitate dacă în momentul încheierii facturii Clientul a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască această lipsă de conformitate. Clientul este de acord cu faptul că produsele manufacturate și cele din materiale naturale precum piatra, sticla, bronzul, pielea, lemnul, nu pot fi fabricate identic din punct de vedere al texturii, nuanțelor de culoare pe diferite suprafețe și a particularităților aparente pe material. Clientul este de acord cu faptul că produsele din lemn masiv pot prezenta mici crăpături sau noduri în funcție de natura lemnului sau că pot apărea în timp mici crăpături funcție de condițiile în care sunt păstrate produsele. Acestea nu sunt considerate defecte de calitate.

Condiţiile de garanţie sunt în conformitate cu Legea 449/2003 (modificată prin O.U.G. nr. 174/2008) şi O.G. 21/1992. La solicitarea garanţiei este necesară prezentarea produsului împreună cu accesoriile aferente şi copie de pe factura fiscală. În cazul în care produsele ajung neînsoţite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fără a i se soluţiona garanţia.

Garanţia oferită pentru produsele prezentate pe site este de 2 ani de zile. Termenul de garanţie curge de la data vânzării produsului. În această perioadă, dacă deficiențele nu sunt imputabile Clientului, S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. își asumă responsabilitatea reparării sau înlocuirii produsului pe cheltuiala sa. După efectuarea livrării, Clientul nu mai poate invoca deficiențe cantitative sau deficiențe pe care, în mod rezonabil, putea să le vadă la momentul livrării (ciobituri, zgârieturi, rosături, fire trase, componente îndoite, pete de murdărie etc.). Spargerea produselor sau a componentelor din sticlă sau zgârierea produselor după recepție sunt riscuri asumate integral de Cumpărător.

Garanţia se pierde în următoarele situaţii:

• în cazul intervenţiilor sau reparaţiilor produsului executate de persoane neautorizate;

• în cazul utilizării produsului pentru alte scopuri decât cele pentru care a fost conceput şi recomandat;

• în cazul nerespectării de către cumpărător a condiţiilor de păstrare, utilizare şi întreţinere prevăzute în documentaţia care însoţeşte produsul;

• în cazul deteriorărilor termice, mecanice ale produselor datorate incendiilor, accidentelor de orice fel, intemperiilor sau neglijenţei în utilizare.

Prin însăşi natura lor - fiind opere artistice și decoraţiuni realizate manual - obiectele comercializate de S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. pot avea atribute ale obiectelor vechi (mici pete sau zgârieturi, deteriorări superficiale ale materialului natural, etc.). Acestea nu se consideră a fi defecte de producţie şi, în aceste cazuri, condiţiile de garanţie nu pot fi invocate. Clientul poate cere însă returul produsului fără a fi necesară vreo explicaţie, în condiţiile legii.

Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. faţă de orice client în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzătoare este valoarea sumei încasate de S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. de la client.


7. DREPTUL DE RETURNARE AL PRODUSELOR CUMPĂRATE

Clientul are dreptul să notifice în scris S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. că renunţă la cumpărare, fără penalităţi, în termen de 30 de zile calendaristice de la primirea produsului conform legii 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanţă şi de OUG nr.34/2014 şi poate returna produsul (produsele) în acelaşi termen de 30 de zile calendaristice.

Dreptul de retragere nu este aplicabil în următoarele situaţii:

• pentru produsele executate pe comandă specială;

• în cazul în care data de expediere a notificării intenţiei de returnare specificată în cererea de returnare depăşeşte perioada de 30 de zile calendaristice, calculată din ziua lucrătoare următoare datei livrării;

• în cazul în care produsul returnat nu este în aceeaşi stare în care a fost livrat (şi cu documentele care l-au însoţit iniţial);

• pentru clienţii persoane juridice.

Înainte de expirarea perioadei de retragere, clientul  trebuie să informeze S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. cu privire la decizia sa de retragere din contract, printr-o înștiințare scrisă trimisă la adresa de e-mail: contact@scarabeu.ro.

Clientul poate returna produsele prin intermediul curierului agreat de către S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l., fără întârziere nejustificată şi în decurs de cel mult 30 de zile de la data la care clientul a comunicat S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. decizia sa de retragere din contract. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 30 de zile (data preluării de către curierul agreat).

S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. returnează clientului contravaloarea produselor primită drept plată din partea acestuia, nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a clientului. Returnarea sumelor este condiţionată de recepţionarea produselor care au făcut obiectul vânzării. Suma înapoiată va reprezenta contravaloarea produselor returnate, din care se scad costurile directe de returnare, în condițiile de asigurare prevăzute de curier. Rambursarea cuantumului astfel calculat se face prin transfer bancar în contul indicat de către client, specificat în format IBAN. Nu se fac plăţi în numerar. De asemenea, suma aferentă returului poate fi convertită, de comun acord, în credit client disponibil pentru achiziții ulterioare pe SCARABEU.ro. Avansul de 50% din valoarea totală (vezi pct. 3) solicitat pentru produsele executate pe comandă specială nu este rambursabil în situaţia în care clientul decide să returneze produsul din alte motive decât cele care privesc defectele de fabricaţie ale produsului.

Clientul este responsabil în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.

Din cauza varietăţii tipuri de dispozitive de afişare (ecran de laptop, telefon mobil, tabletă, desktop PC), aspectul produselor (texturi, culori, finisaje) poate apărea uşor diferit faţă de aspectul real. Odată cu plasarea comenzii, Clientul consimte că aceste diferenţe sunt independente de voinţa SCARABEU.ro şi nu constituie motiv de anulare a comenzii şi/sau returnare a produselor.


8. CALITATEA SERVICIILOR DE HOSTING, LINK-URILE CĂTRE ALTE SITE-URI, ERORILE DE FUNCȚIONARE

Site-ul SCARABEU.ro este găzduit de serverele unei terţe firme. S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. nu va putea fi făcută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site, indiferent de motivele apariţiei lor, acestea incluzând modificări ale site-ului, setări sau actualizări ale scripturilor programate. S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. nu va putea fi făcută răspunzătoare pentru erorile apărute din cauza folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului SCARABEU.ro. S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. nu răspunde de conţinutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site-ul SCARABEU.ro. Pentru respectivele site-uri, răspunderea integrală o poartă proprietarii site-urilor în cauză.


9. NEWSLETTER

Abonarea şi dezabonarea la newsletterul site-ului SCARABEU.ro sunt gratuite şi voluntare şi implică acceptarea termenilor de utilizare de mai jos. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate şi oricând clientul se poate dezabona urmând instrucţiunile din subsolul fiecărui e-mail. Mesajele trimise respectă Legea comerţului electronic 365/2002 şi Hotărârea Guvernului nr. 1308/2002 referitor la comunicarea comercială aşa cum este ea stipulată de legislaţia românească şi internaţională.

Utilizarea newsletterului se face în aceleaşi condiţii de limitare a răspunderii din punctul de vedere al conţinutului precum se autorizează şi folosirea site-ului, în condiţiile prevăzute de prezentul document, iar politica de confidenţialitate este descrisă pe larg în secţiunea următoare. S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. deţine toate drepturile asupra conţinutului newsletter-ului trimis către abonaţi în aceleaşi condiţii ca şi pentru informaţiile publicate pe site, în concordanţă cu prevederile acestui document.

Abonaţii newsletter-ului SCARABEU.ro pot retrimite aceste comunicări comerciale şi altor persoane, pe răspunderea lor, şi în condiţiile în care nu au modificat nici structura, nici conţinutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonaţii newsletter-ului SCARABEU.ro mesajele comerciale se consideră că au fost informate în prealabil de către abonaţi despre prevederile prezentului articol. În acest context, S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. nu poate fi facută răspunzătoare sub nicio formă de acţiunile abonaţilor săi.

S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. îşi rezervă dreptul de a restricţiona accesul oricărui abonat la newsletter, dacă S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. are orice motive să creadă că abonatul respectiv nu respectă prevederile prezentului document.


10. POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. garantează securitatea şi confidenţialitatea datelor găzduite şi transmise prin sistemul său informatic. Aceste informaţii vor putea fi folosite de către S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promoţii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului. Furnizarea datelor personale către S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. nu implică obligativitate din partea utilizatorilor iar aceştia pot refuza furnizarea acestor date în orice circumstanţe şi pot solicita în mod gratuit ştergerea acestora din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare în vederea ştergerii acestora din baza de date, se va data, semna şi trimite prin e-mail de către persoana înscrisă în baza de date la adresa: contact@scarabeu.ro.

S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. se obligă ca datele personale să nu fie difuzate către terţi. Datele personale vor putea fi însă transmise autorităţilor în drept să verifice tranzacţiile comerciale sau altor autorităţi în drept să efectueze orice verificări justificate în baza legii, dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legile în vigoare.

Din cauza modului prin care datele cu caracter personal stocate de sistemul SCARABEU.ro sunt transmise pe cale electronică, S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. nu poate fi facută răspunzătoare în niciun fel de pierderea acestora sau de copierea informaţiilor de către persoane neautorizate, prin folosirea de aparatură sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. va lua toate măsurile şi va pune la dispoziţie toate fişierele necesare organelor competente abilitate să rezolve acest tip de infracţiune.

Informaţiile furnizate către S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. sunt folosite numai în scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor, trimiterea de mesaje personalului S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. abonarea la newsletter, etc.), conform legilor în vigoare. S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. nu furnizează adresa dumneavoastră de e-mail unor terţi, nu încurajează spam-ul şi nu face publice datele furnizate de clienţii săi, fără acordul explicit al acestora.

S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. certifică faptul că va respecta drepturile clienţilor, conferite de Legea nr. 677/2001 privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comerţul electronic, precum şi a Ordonanţei nr. 130/2000 privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă cu modificările ulterioare. Printre aceste drepturi se numără (enumerarea nu are un caracter limitativ):

• Dreptul de a cere S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. să confirme prelucrarea sau nu a datelor personale ale clientului, în mod gratuit;

• Dreptul de a cere S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. să rectifice, actualizeze, blocheze sau şteargă, în mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conformă dispoziţiilor Legii nr. 677/2001;

• Dreptul de a cere S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. să înceteze, în mod gratuit, prelucrarea datelor personale ale clientului;

• Dreptul de a cere S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. să înceteze expedierea de mesaje promoţionale.

Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna şi trimite prin e-mail de către persoana înscrisă în baza de date, la adresa: contact@scarabeu.ro. SCARABEU.ro folosește măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii greşite a informaţiilor care se află sub controlul nostru.

S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. nu poate fi facută responsabilă pentru erorile survenite în urma neglijenţei utilizatorului privind securitatea şi confidenţialitatea contului şi a parolei sale. S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. nu poate fi facută răspunzătoare în niciun fel pentru pierderea sau alterarea datelor personale stocate de SCARABEU.ro în scopul precizat în prezentul document.

Orice accesare a bazei de date cu informaţii personale a utilizatorilor SCARABEU.ro, inclusiv orice încercare de acces neautorizat, va fi înregistrată într-un fişier de acces. Fişierele de acces vor face posibilă identificarea de către S.C. KAIROS COMERCIAL CONSULT 2004 s.r.l. a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fără un motiv legitim, în vederea sesizării organelor competente. Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica conţinutul site-ului sau de a afecta performanţele serverului pe care rulează site-ul SCARABEU.ro vor fi considerate tentative de fraudare a site-ului SCARABEU.ro şi vor pune în mişcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care au iniţiat această acţiune.


11. POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR

Site-ul SCARABEU.ro foloseşte cookie-uri ale Google Analytics şi Google AdWords, servicii de analiză a traficului şi publicitate, precum şi cookie-uri ale furnizorilor de publicitate online. Categorii de cookie-uri folosite: de performanţă a site-ului, de analiză a vizitatorilor, de remarketing şi publicitate. Aceste cookie-uri nu colectează date cu caracter personal şi nu identifică personal vizitatorii site-ului, ci sunt folosite pentru a vă putea oferi conţinut adaptat preferinţelor dvs. pe parcursul navigării pe Internet. Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre cum funcţionează cookie-urile în relaţie cu publicitatea online, vă rugăm consultaţi site-ul www.youronlinechoices.com/ro/faqsintrebari-frecvente. Limitarea folosirii cookie-urilor poate afecta anumite functionalităţi ale www.scarabeu.ro.

Cookie-urile sunt stocate pe dispozitivele folosite de utilizatori pentru navigarea web numai când utilizatorul decide să navigheze în site-ul SCARABEU.ro dincolo de prima pagină accesată. În acest caz, continuarea navigării dincolo de prima pagină accesată este interpretată drept consimţământ al utilizatorului pentru acceptarea stocării cookie-urilor, având în vedere înştiinţarea explicit afişată în bara din partea de jos a ecranului.


12. FORȚA MAJORĂ

Niciuna din părţi nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligaţiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este cauzată de un eveniment de forţă majoră. Forţa majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părţilor şi care nu poate fi evitat.


13. DISPOZIȚII FINALE

Orice altă problemă cauzată de produsele şi serviciile prezentate pe SCARABEU.ro şi care nu este deja tratată de nici un articol din prezentul document se va soluţiona pe cale amiabilă în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor de către utilizator. În cazul în care nu s-a reuşit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competenţa revine instanţelor de judecată române sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele părţi.

Fiind de acord cu aceşti “Termeni şi condiţii de utilizare a site-ului www.scarabeu.ro”, clientul îşi asumă în totalitate consecinţele ce decurg din folosirea în aceste condiţii a site-ului.