KNOW YOURSELF!

KNOW YOURSELF!

KNOW YOURSELF!

Artist:ATELIER ATENA
Product Code:CUNOAȘTE-TE PE TINE ÎNSUȚI!
Availability:In Stock
  • 250 RON

  • 300 RON

Our archaeological reproductions are made by our artisans in a manual manner. This is why the delivered products may have slight variations in terms of color or contrast as compared to the these photos. As an honest proof that they are handmade.

Delivery time: 2-4 working days
Easy return for 30 days
Package opening at delivery
Livrare gratuită în toată ţara

Cultura Greciei Antice
Reconstituire a inscripției de pe frontispiciul Templului din Delphi, cu celebra formulă Cunoaște-te pe tine însuți, scrisă în limba greacă. Templul din Delphi era închinat zeului Apollo și găzduia celebrul Oracol care, prin intermediul preotesei Pythia, în cadrul unui ceremonial mistic, oferea răspunsul zeului la întrebările pelerinilor.
Cunoaște-te pe tine însuți a devenit mesajul principal al lui Socrate, care își îndemna discipolii la aprofundarea vieții interioare. Cunoașterea de sine nu se referea la o descifrare superficială a personalității, ci o descoperire a părții profunde și universale din om, a aspectului său nemuritor. Această formulă, după tradiție pusă pe frontispiciul templului de către marele înțelept Solon, își are rădăcinile în tradițiile misterice ale vechilor civilizații și relevă analogia hermetică dintre toate planurile creației, dintre microcosmos și macrocosmos: Cunoaște-te pe tine însuți și astfel vei cunoaște universul și pe zei!
Piatră reconstituită.
Dimensiuni: 54x14cm.

Write a review

Please login or register to review

Tags: know, yourself!, grecia, roma